Lähtölaskenta Runokävelyyn 

Runon ja suven päivänä 6.7.2017 kävelen Runebergin patsaalle klo 16.00. Repussani on nippu runokirjoja. Ne lämmittävät selässäni, mutta sitä enemmän tunnen kuumottavaa kipinän, kun otan niitä yksi kerrallaan repustani. Selailen, luen jokusen säkeen ääneen, valitsen muutaman kokonaisen runon ja kajautan sen kaikille.

Kaikille? Runokävely on kaikille avoin tempaus juhlia lyriikan hyvinvointia lisäävää vaikutusta, vallankin kun siihen vielä yhdistetään yhdessäolo ja kävely. Tempauksen ideasta lisää tässä postauksessa.

Runokävely1A

*

Runot tuottavat minulle oivaltamisen iloa. Niiden lukeminen on palapelien kokoamista ja arvoitusten ratkomista. Etsin ratkaisuja itsestäni, tulkitsen tavallani. Tämä sanotaan tutkimuksissa myös syyksi, miksi runot ovat tehokkaimpia itsehoitokirjoja: niihin voi peilata vapaasti ajatuksensa, tunteensa, kokemuksensa ja muistonsa. Eikä kaikkea tarvitse ymmärtää – aivan kuin elämässä. Lisäksi mielihyvä kielen taivuttelusta arvaamattomiin asentoihin vapauttaa, nautituttaa.

Lähtölaskenta1

Sananen vielä Runokävely-reppuni kirjoista. Otanta on sattumanvarainen kooste kotimaista runoutta. Valittujen kirjojen nimistä rutistan runon, ja otan runoilijan vapauden taivuttaa sanoja ja viitata kintaalla välimerkki- ja oikeinkirjoitussäännöille.

Ehkä liioittelen vähän runoja (I).

Peippo vei päivänvalossa helkavirsiä
Villonin puutarhaan, Kanervalaan,

Töölönlahteen.

Kierrän vuoden runoja (II) – largo.

Voit askarrella yhdistämällä teoksen ja kirjailijan; otsikkosikermärunon kirjailijat aakkostettuna: Anja Erämaja (x 2), Eino Leino, Aleksis Kivi, Sanna Karlström, Heli Laaksonen, Kirsi Poutanen, Tuija Takala, Ilpo Tiihonen, Jukka Viikilä. Vasataukset tosin näet kuvasta.

Lähtölaskenta2

Olet tervetullut runokävelylle!

Runokävelyn ideointiporukka julkaisee joka päivä lähtölaskentajutun:

1.7. Tuijata 
2.7. Hyönteisdokumentti 
3.7. Reader, why did I marry him? 
4.7. Eniten minua kiinnostaa tie
5.7. Kirja vieköön!
Ja 6.7. kävelemme. Toistan: TERVETULOA!

#runokävely

8 kommenttia

Kategoria(t): haaste, Kirjallisuus, Runot, Tapahtuma

8 responses to “Lähtölaskenta Runokävelyyn 

  1. riitta k

    Kiva! Saanko kopioida tuon hauskan kirjannimirunoidean? Laitoin ed. postaukseeni tähänkin linkin.

    • Saat kaikin hyvin kopsata. Alkuperäisidea ei liene minun. Minulla on sellainen mielikuva, että vuosia sitten liikkui haaste koostaa kirjanimistä runoja. Vaan ajatus sopi niin hyvin tähän runokävelyvalmistautumiseen.

  2. Mainio postaus ja tämähän tosiaan on jo ensi viikolla. Niin se aika rientää.
    Kirjoitan parhailllaan omaa Runokävelyn lähtölaskenta-postaustani, jossa ruumis on täytetty tulella.

  3. Tuija / Pikkurilli

    Pidin kohdasta, että runojen lukeminen on palapelien kokoamista ja arvoitusten ratkomista. Näinhän se on! Aina ei vain meinaa kärsivällisyys riittää.

    Olen ko. päivänä muualla Suomessa. Nynnynä en uskaltaisi tulla, vaikka olisin Helsingissä.

    • Kiitos, Pikkurilli!

      En usko, että olet nynny! Eikä se haittaa, vaikka olisitkin – niin mekin, ja niin me nynnyt vain kävelemme runojen kanssa. Muualla Suomessa saa myös tehdä samaa 🙂

  4. ketjukolaaja

    Toivottavasti on hyvä sää, että pääsette kävelemään. Seuraan sitten jälkianalyysien perusteella täältä Siilinjärveltä, kävelyttivätkö runot nynnyjä vai nynnyt runoja.

Jätä kommentti