Klassikkohaaste 2

Kaihertaako lukematon klassikko? Kaikki ovat SEN lukeneet paitsi minä? Kalvavan sivistysaukon pääset täyttämään vertaistuen voimin. Nyt käynnistyy kirjabloggaajien klassikkohaasteen osa 2. Ensimmäinen klassikkohaaste päättyi heinäkuun lopussa, ja Ompun blogissa on sitä koonti. Tässä jatkuvajuonisen haasteen toisen osan ohjeet:


 

1. Valitse joku klassikko, jonka olet jo pitkään halunnut lukea ja ilmoita valinnastasi tämän postauksen kommenttikenttään.
2. Lue valitsemasi klassikko.
3. Kirjoita postaus lukemastasi klassikosta ja julkaise postauksesi 31.1.2016. Linkitä postauksesi koontipostaukseen, jonka julkaisen blogissani samaisena päivänä.
4. Kehu itseäsi: selätit klassikon – ja ehkä jopa nautit siitä!
5. Toista kohta neljä, useasti.


 
klassikkohaaste2
Haasteeseen ilmoittautuneita on jo liuta, mutta tammikuun loppuun asti ehtii liittyä joukkoon. Kirjaakin voi vaihtaa, jos siltä tuntuu. Myös ei-bloggaajat ovat enemmän kuin tervetulleita: lue jonkun bloggaajan valitsema kirja ja kommentoi postauksen jälkeen kirjakokemuksestasi.Tässä etukäteisilmoittautuneet:

1. Tuijata. Kulttuuripohdintoja – ehkä Romeo ja Julia (voi vielä vaihtua)
2. Yöpöydän kirjat – J.D. Sallinger: Sieppari ruispellossa
3. Täysien sivujen nautinto – Raymond Queneau: Tyyliharjoituksia
4. Oksan hyllyltä – kirjaa ei vielä valittu
5. Tarukirja – Goethe: Nuoren Wertherin kärsimykset
6. Hyönteisdokumentti – Gustave Flaubert: Rouva Bovary (?)
7. KirjaValas – Veikko Huovinen: Havukka-ahon ajattelija (voi vielä vaihtua)
8. Satun luetut – Virginia Woolf: Mrs. Dalloway
9. Eniten minua kiinnostaa tie – Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä
10. Orfeuksen kääntöpiiri – Charles Dickens: David Copperfield (?)
11. Kujerruksia – Leo Tolstoi: Anna Karenina
12. Dysphoria – J.K.Rowling: Harry Potter ja Viisasten kivi
13. Reader, why did I marry him? – George Perec: Elämä – Käyttöohje.
14. Les! Lue! – Henrik Ibsen Peer Gynt
15. Kuuttaren lukupäiväkirja – Emily Brontë: Humiseva harju
16. Kirjakaapin avain – Timo K. Mukka: Maa on syntinen laulu
17. Hyllytontun höpinöitä – F.E. Sillanpää: Silja nuorena nukkunut
18. Kirjamatkat – Charles Dickens: David Copperfield
19. Kannesta kanteen – Volter Kilpi: Alastalon salissa
20. Luetaano tämä? – Tove Jansson: Taikatalvi

HUOMAA! LISÄYS 31.1.2016: HAASTEESEEN OSALLISTUNEIDEN JUTUT ON KOONTIJUTTUNI KOMMENTEISSA.

Haaste on hauska hivauttaa näin klassikkopäivänä 10.10. Juhlistamme tänään suomenkielisen kirjallisuuden kulmakiveä, Aleksis Kiveä. Rohkaisuna tarinoiden tulkintavapauteen siteeraan vanhaa mestaria ja yhä jykevää teosta Seitsemän veljestä:

Juhani: Se tiedetään, ettei Timon pää ole juuri terävimpiä tässä maailmassa.
Timo: Vaikk`ei. Mutta tällä päällä vaellan halki tämän maailman yhtä kunniallisesti kuin sinäkin taikka jokin muu, mies tai vaimo.
Aapo: Timo ei käsitä kuvausta.
Juhani: Ei ensinkään se poika parka nyt käsitä. Mutta katsoppas jos selitän sinulle seikan. Tapaus ketusta ja karhusta on arvattavasti niistä ajoista, joina kaikki luontokappaleet ja vielä puutkin taisivat puhua, niin kuin vanhassa testamentissa kerrotaan; ja sen olen kuullut vainaalta sokea-enoltamme.
Aapo: Ethän käsitä nyt sinäkään satua ja sen tarkoitusta.

Klassikkovirittäytymismielessä voit testata, kuka Kiven romaanin henkilöistä olet: testi.

LUKUILOA!
Seitsemän v

66 kommenttia

Kategoria(t): haaste, Kirjallisuus

66 responses to “Klassikkohaaste 2

  1. Mahtavaa! Näitä klassikkopostauksia oli niin kiva lukea, että on ihanaa, kun haaste jatkuu. Olen itsekin ehdottomasti mukana, mutta kirja on vielä valitsematta. Seitsemän veljestä on muuten esimerkki hienosta klassikosta. Olen tosin itse lukenut sen ehkä 20 vuotta sitten lapsena, pitäisi varmaan ottaa uusintakierros.

  2. arja

    Kyllä kyllä, ehdottomasti mukana. Mutta millä kirjalla? Kilven jälkeen ehkä jokin ei-kotimainen… Koska sitä on mahdoton ylittää.

  3. Olen mukana! Hyllyssä on jo jonkin aikaa odottanut lukemistaan Kafkan Oikeusjuttu, joten sillä mennään.

  4. Mukana jälleen, ilman muuta! Taidan tällä kertaa osallistua Volter Kilven Alastalon salissa -romaanilla, joka on minulla jo hyvällä alulla. 🙂

  5. Mukana. Rikos ja Rangaistus kiinnostaa. Oikeastaan olen kerennyt lukea jo 12 sivua, mutta ehkä se ei ole niin tarkkaa 🙂

  6. Kirjamuistikirja eli Erjan lukupäiväkirja ilmoittautuu mukaan Rouva Bovarylla.

  7. Uhuh, meiltä löytyisi Queneau ranskaksi hyllystä… enkä tosiaan ole tainnut sitä vielä koskaan lukea. Täytyy vielä miettiä, mutta ehdottomasti yritän tulla mukaan!

  8. Lähden mukaan. Miten tämä valinta voikin olla näin vaikeaa? Puutteita riittää. Tämä on nyt valintani Bertolt Brecht: Kerjäläisromaani. Ullan Luetut kirjat

  9. Osallistuisin jälleen haasteeseen. Kuten jo haasteen 1 yhteydessä lupailin, jatkan Hitlerin Taisteluni-kirjan parissa sivulta 200 eteenpäin.

  10. http://kirjasahkokayra.blogspot.fi/2015/10/babar-ja-pikku-vili-vili.html
    Tässä jo yksi klassikkokirja Babar ja pikku Vili-Vili, ilmestymisvuosi 1975. Sarjan ensimmäinen osa ilmestyi 1931 Ranskassa ja kirjailijan kuoleman jälkeen 1937 hänen poikansa jatkoi kirjojen tekemistä.
    Ehkä minä keksin vielä jonkun muunkin klassikon, onhan näitä pilvin pimein 🙂

  11. Yritän olla mukana, kiraj on auki

  12. Hei! Hyppään mukaan kirjanani Paavo Rintalan Pojat – nolottaa, kun olen nähnyt vain leffan, ja nyt kun oppilas nappasi klassikkolistalta tämän luettavakseen, on opettajankin sivistyttävä 😉

  13. Mukana. Viime kerralla jäi Sinuhe egyptiläinen kesken ja vaihdoin Juhani Ahoon viime metreillä. Nyt uudella ponnella Sinuhea päin.

  14. Tällä kertaa ajattelin ehtiä mukaan, kun viimeksi meni haaste vähän ohi 😀 Kirjan valinta selkeytyy sitten lähempänä ajankohtaa.

  15. Tulen mukaan haasteeseen. Luulen lukevani Havukka-ahon ajattelijan.

  16. Kirsi / Kirsin Book Club

    Hei Tuija! Tulen mukaan klassikkohaasteeseen ja paikkaan hirvittävän aukon sivistyksessäni eli luen Jane Austinin Ylpeys ja ennakkoluulon. Tytär antoi joululahjaksi Death Comes to Pemberleyn ja tv-sarja- ja elokuva-dvd:n, joten alkuperäinen teos on syytä olla hallinnassa.

  17. Otan tällä kertaa helpomman selätettävän: Oscar Wilde ja Dorian Grayn muotokuva. Olen lukenut sen joskus kauan sitten ja monesti suunnitellut uudelleenlukua, sillä muistaakseni se oli tosi hyvä. Nyt on tilaisuus tarkistaa käsitys. http://kulttuurikukoistaa.blogspot.fi/

  18. Paluuviite: Kirjojen vuosi 2015 | Kaikkia värejä

  19. Minäpä nyt viimein ilmoittaudun tähän mukaan, kun olen riittävän pitkään harkinnut. 🙂 Harper Leen Kuin surmaisi satakielen olkoon tämänkertainen klassikkoni.

  20. Elina / Luettua elämää

    Nyt sain sen (tarpeeksi ohuen) klassikon valittua, jotta ehdin tällekin kierrokselle mukaan. Kyseessä on Voltairen Candide, ilmestynyt vuonna 1759.

  21. Tammikuu alkaa näyttää sen verran kiireiseltä, että epäilen saavani Alastaloa ihan loppuun asti kaiken muun ohessa, se on kuitenkin niin valtavan verkkaista luettavaa. Jätän siis oman klassikkoni vielä vähän avoimeksi, ja voi olla että kirja vaihtuu joko Johannes Linnankosken Lauluun tulipunaisesta kukasta, tai Helvi Hämäläisen Säädylliseen murhenäytelmään, jotka minulla myös on sopivasti kesken. 🙂 Mukana ollaan joka tapauksessa!

  22. Laitan ajastetun postaukseni linkin jo tähänkin, jos en saa sitä myöhemmin lomamatkalla ollessani täppärillä linkattua.

    http://kirjakissa.blogspot.com/2016/01/klassikkohaaste-osa-2-lm-montgomery.html

  23. Tietysti olen mukana näin hauskassa haasteessa. Vaikea laittaa klassikkokirjaa tähän, kun se itseni tuntien vaihtuu, mutta laitanpa silti tuon Veijo Meren Manillaköyden, joka odottaa lukemista yöpöydällä 🙂

  24. Minäkin osallistun! Menossa on Marcel Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä, osa 1: Combray.

  25. Vihdoinkin sain päätettyä minkä vaihtoehdoistani luen ja aloitinkin sen jo, eli Tšehovin Kolme sisarta 🙂

  26. Hei, tässä ajastetun postaukseni linkki. Ilman haastetta olisi saattanut jäädä kesken, joten kiitos haasteesta. http://kirjojentaika.blogspot.com/2016/01/veikko-huovinen-havukka-ahon-ajattelija.html

  27. Huomasin vasta nyt tämän haasteen, mutta yritän ehtiä lukea jonkun Shakespearen näytelmistä ja blogata siitä tammikuun aikana. Onneksi näytelmät ovat lyhyitä!

  28. Paluuviite: Kirja: David Copperfield | Kirjamatkat

  29. Paluuviite: Klassikkohaaste 2: Pojat | Kaikkia värejä

Jätä kommentti